Thursday, September 22, 2011

Dragon Hunters

Jatkelen vähemmän rummutettujen leffojen esittelyjen tiellä. Eilen oli vuorossa ranskalainen animaatiofantasiaseikkailu Dragon Hunters vuodelta 2008, joka pohtautuu saman nimiseen sarjakuvaan. Kaksi epämääräistä tyyppiä koittavat tienata elantoaan metsästämällä epämääräisiä olentoja ja lohikäärmeitä keskiaikaisessa, leijuvien maanpalasten täyttämässä uskomattoman kauniissa maailmassa. Heidän tiellensä osuu seikkailuista ja ritareista haaveileva tyttönen jännittävine kampauksineen, ja tytön rahakas setä päättyy palkkaamaan miekkoset jahtaamaan maailman kohtaloa uhkaavaa peljättävää petoa.


Tiedän, posteri on yhtä silmiä hivelevä kuin vaarin kalsarit, mutta onneksi itse leffa on paljon parempi.
Heti alussa voi animaation ja hahmojen jäljestä huomata, että Disneyn tai Pixarin kaltaisen jättistudion hengentuotteesta ei ole kyse, mutta ainakaan hahmojen ulkonäkö ei ole siitä samasta muotista valettuja. Hervoton navastaan tulta ampuva karvaisa sidekick-lohhari on omaperäisin persoona elokuvassa muiden jäädessä varsin kliseisiksi. Tarina on perinteinen kertomus ystävyydestä, sen koettelemisesta sekä itseensä uskomisesta, mutta onnistuu silti olemaan raikas ja kiinnostava seurata.Vauhtia riittää, hahmoja koetellaan joka käänteessä ja meno käy seikkailun edetessä jo todella hurjaksi.

Horisontti on kirjaimellisesti loputon.

Isobudjettiseen laatuun tottuneiden silmiin hahmojen hivenen kököhtävää toteutusta kuitenkin kompensoi elokuvan henkeäsalpaava maailma ja värikylläiset taustat. Hahmot elävät eräänlaisessa painovoimattomassa maailmassa, jossa tosiaan maakokkareet kelluvat vapaasti ilmassa kuin pienet planeetat. Päädyin pohtimaan pallukoiden fysiikkaa pitkin elokuvaa (isommissa kokkareissa on pakko olla jokin kevyt painovoimakeskus, että hahmot edes pystyvät kävelemään niiden päällä) ja toljotin silmät selällään kohtauksien vaihtuessa yhä vaikuttavampia ja kauniimpia näkymiä. Miten joku on edes voinut keksiä jotain tällaista??

Mitä jos astuu harhaan? Minne tuossa sitten tippuu, jos alla ei ole maankamaraa??


Meno käy kuumaksi. ehe eheh.
Maailma jossa Kiinan muureja on kaksi...
Milloin voin muuttaa?

 Kaiken tuon kauneuden sekä hilpeän ja liikuttavankin tarinan jälkeen olo oli hyvin virkistynyt. Suosittelen tätäkin piilossa olevaa helmeä!

No comments:

Post a Comment